Oulu matkakohteena

Oletko menossa minilomalle Ouluun? Nämä asiat on koettava ja nähtävä!

Oulu teollisuus
Moni tietää Oulun teollisuuskaupunkina

Oulu on kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Siellä on noin 200 000 asukasta. Oulussa on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta lyhyelläkin visiitillä ehtii tehdä monenlaista ja käydä monenlaisissa paikoissa. Oulussa on paljon tekemistä lapsiperheille, nähtävää kulttuurista kiinnostuneille, kesänviettoon liittyviä aktiviteetteja ja paljon muuta mukavia ajanviettomahdollisuuksia. Oulussa on paljon koettavaa ja nähtävää satoi tai paistoi.

Lasten ja lastenmielisten Oulu

Jos Ouluun tulee lasten kanssa ja haluaa kokea ja nähdä sellaisia asioita, joissa lapsetkin viihtyvät niin Oulusta löytyy tekemistä sekä sisällä että ulkona. Oulussa on kolme sisäleikkipuistoa. Yksi niistä on monesta muustakin kaupungista löytyvä liikuntaseikkailupuisto HopLop. Siellä on tekemistä ihan pienistä lapsista isompiin lapsiin. HopLop sijaitsee Oulussa Kaakkurinkulmassa, josta löytyy myös kauppoja aikuisten makuun. Samalla kun lapset viihtyvät HopLopissa niin perheen isä voi käydä viereisessä Verkkokaupassa vaikkapa elektroniikkaostoksilla tai äiti Iittalan tai Marimekon myymälöissä.

Jos perheessä on isompia lapsia ja HopLop tuntuu liian pienten lasten paikalle, niin Oulun Limingan tullissa on koko perheelle sopiva sisäliikuntapuisto Superpark. Siellä kukaan ei ole liian nuori tai vanha. Sinne voi siis mennä vaikka seurueessa ei olisi mukana lapsia ollenkaan.

Kolmas sisäleikkipuisto löytyy Oulun Ideaparkista. Kauppakeskus Ideaparkissa aikuiset voivat shoppailla ja lapsille on juuri valmistunut sisähuvipuisto Skidipark. Sieltä löytyy urheilupelejä, pomppulinnoja, dancing discoball, liukumäki, trampoliineja, pallomeri, erilaisia rallipelejä, sekä paljon muuta hauskaa.

Yksi koko perheen suosikkikohde Oulussa on tiedekeskus Tietomaa. Se sijaitsee ihan Oulun keskustan läheisyydessä. Siellä on paljon tieteeseen liittyviä teemanäyttelyitä. Tietomaassa voi vierailla vaikka olisi siellä käynyt jo joskus aiemminkin, koska sieltä on aina jotain uutta nähtävää ja koettavaa.

Perinteisesti Oulu on tunnettu ”känkkylöistään” eli Kebab-Pizzerioista. Kannattaakin siis suunnata koko perheen voimin laadukkaalle pizzalle johonkin näistä Oulun kymmenistä känkkypaikoista. Esimerkiksi hyödyntämällä kebabille.com:in kaltaisia sivustoja saat helposti selville parhaan Pizzerian!

Jos Oulussa vierailee kesäaikana, niin yksi kokemuksen arvoinen paikka on Nallikari ja sen hiekkaranta. Sieltä löytyy tekemistä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Alueella on hiekkarannan lisäksi kesäkauden ajan auki oleva huvipuisto nimeltään Vauhtipuisto, ravintoloita, Kylpylä Eden, Lomakylä, minigolf, luontopolkuja, kesäteatteri sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Aikuisten minilomalla Oulussa

Jos Ouluun tullaan minilomalle ja halutaan tehdä vain aikuisten juttuja, niin niitäkin löytyy paljon. Tällöin ei tarvitse juuri Oulun keskusta-alueelta poistua. Oulussa on hyvät ostosmahdollisuudet ja uusi suuri kauppakeskus Valkea tarjoaa ostosten lisäksi useita erityyppisiä ruokailumahdollisuuksia. Oulun kauppatorilla sijaitsee ehkä Oulun kuuluisin patsas Toripolliisi. Se on pronssinen patsas, joka on saanut nimensä torilla vuosina 1934–1979 toimineista kolmesta toripoliisista. Patsaan läheisyydessä sijaitsee saman niminen Ravintola Toripoliisi, josta saa hyvää ruokaa ja juomaa.

Oulun keskustasta löytyy kaupunginteatteri ihan kauppatorin vierestä. Oulun keskustassa on myös kesäteatteri, joka sijaitsee Hupisaarilla. Hupisaarilla on myös mukava kävellä ja katsella hienoja kukkaistutuksia ja sieltä löytyy myös Merikosken kalatie, jonka vedenalaista liikennettä pääsee katsomaan tarkkailuhuoneeseen. Sama näkymä löytyy myös Oulun keskustan UBI-näytöistä tai osoitteesta https://www.oulunenergia.fi/energia-ja-ymparisto/ymparistovastuu/merikosken-kalatie.

Hupisaaressa on myös Pohjois-Pohjanmaan museo, jossa esitellään Oulun kaupungin historiaa. Siellä on myös lapsillekin sopiva Koiramäki-osasto. Ihan Hupisaarten vierestä löytyy Oulun taidemuseo, joka tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä, kahvilan ja museokaupan, josta löytyy tuotteita moneen lähtöön. Paikasta voi vaikka ostaa tuliaisena Oulu-saippuaa(www.soap.fi/7-oulu-tuotteet), jota löytyy myös monesta muusta Oulun liikkeestä.

Oulussa on paljon nähtävää ja koettavaa ja lyhyessäkin ajassa ehtii paljon. Jos Ouluun tullaan autolla, niin yksi kokemus on myös se, että parkkeeraa auton Oulun uuteen maanalaiseen parkkipaikkaan nimeltään Kivisydän. Sieltä pääsee nousemaan hissillä helposti eri kohtiin Oulun keskustaa. Kallioparkista voi löytää myös Ouluaiheisen suuren taideteoksen maalattuna pitkään seinään.